premium ambient showroom Alpeks

Showroom Alpeks Ljubljana

Showroom v sklopu trgovine Alpeks v Ljubljani je namenjen premium predstavitvi izbranih izdelkov najvišje kakovosti. Showroom daje vtis višjega nivoja, kar daje premium izdelkom, ki so v njem razstavljeni, ustrezen kontekst.

Oprema prostora je zasnovana modularno, kar zagotavlja možnost različnih konfiguracij postavitve. Barve se navezujejo na splošno podobo podjetja Alpeks.


Zastavljena projektna naloga

 • Showroom znotraj trgovine Alpeks v Ljubljani je namenjen premium predstavitvi izbranih izdelkov.
 • Vtis višjega nivoja.
 • Modularno prilagodljiva oprema in omogočene različne postavitve.
 • Prostor za sestanke.
 • Poudarek na vzorcih – izdelki so združeni po družinah.
 • Omejitev vstopa z vozički.
 • Showroom je v prostoru treba umestiti med obstoječa stebra.
 • Možnost zapiranja v času sestankov.
premium pogrinjek črne barve
Inspiracija za oblikovanje razstavnega prostora
trzenjska zgodba showroom Alpeks
Premium izdelki zahtevajo drugačno predstavitev
marketinska zgodba showroom Alpeks
Steklena stena omogoča vpogled v showroom vsem obiskovalcem

Zasnova prostora

Sprednja stena vključno z vrati je steklena, kar omogoča vpogled v showroom vsem obiskovalcem trgovine.

Leva stena je izdelana v debelini, ki omogoča vgradnjo niš, namenjenih izbranim izdelkom. Niše delujejo kot del prostora in s tem dvignejo raven prezentacije.

Desna stena prostora je opremljena z grafiko – silhuetami prizora iz restavracije, ki pomaga prostor vizualno uravnotežiti, hkrati pa mu dodaja pridih restavracije.

Na zadnjo steno smo umestili logotip Alpeks s krovnim sloganom “Kulinarična izkušnja je odvisna od prezentacije.” Pod njim je prostor za tri večje lifestyle fotografije.

V prostoru je predviden spuščen strop v obliki večkrat prelomljene ravnine. Strop na levi in desni strani ne sega do sten, kar ohranja funkcionalnost obstoječega prezračevanja in v prostor vnaša dinamiko. 
 

Oprema prostora

Oprema prostora je zasnovana modularno, kar zagotavlja možnost različnih konfiguracij postavitve. Prezentacijam pogrinjkov in sestankom sta namenjeni dve mizi. Kadar je prezentacija pripravljena na kvadratni mizi, je okrogla namenjena sestankom in obratno. 

Prezentacijam, ki zahtevajo več prostora, so namenjeni štirje kubusi na kolesih, kar omogoča enostavno prestavljanje po prostoru. Kubusi, zloženi v vrsto drug poleg drugega, omogočajo predstavitev na velikosti 240 x 60 cm, sestavljeni v kvadrat pa površino 120 x 120 cm. Na zgornjem delu kubusa je odprta polica, pod njo pa izvlečni predal. 

Pred mizo za sestanke je z namenom zagotavljanja občutka zasebnosti postavljen prosto stoječ paravan iz pleksi stekla s peskano površino. 

razstavni prostor znotraj trgovine
luc v prostoru za ustrezen ambient

Svetloba

Veliko vlogo pri zagotavljanju ustrezne podobe prostora ima svetloba.

 • Svetila nad spuščenim stropom v prostor vnašajo razpršeno ambientalno svetlobo. Ta prostor optično povečuje in obliva z mehko svetlobo brez ostrih senc.
 • Vgradne luči v stropu omogočajo dobro in enakomerno osvetljenost celotnega prostora.
 • Viseča luč nad mizo izpostavi pogrinjek ali osvetli delovni prostor.
 • Viseče luči ob desni steni so izpostavljajo izdelke na kubusih.
 • V stropu niš so vgrajena linijska svetila, ki izpostavijo razstavljene izdelke. Police v nišah so steklene, da omogočajo osvetlitev po celotni višini niš.

Materiali in barve

Leva in desna stena sta izdelani suhomontažno. Sprednja stena, vključno z vrati, je steklena. V srednjem delu je na steklo nameščen vzorec iz peskane folije, ki deluje dekorativno in hkrati zagotavlja boljšo vidnost steklene stene. 
Barva sten se navezuje na splošno podobo podjetja Alpeks. Izrazito tonirane modre stene ustvarjajo okolje, v katerem je izpostavitev prezentacij in izdelkov dosežena že s postavitvijo na elemente pohištva. Ti so iz materialov s toplimi barvami, njihov maksimalni učinek pa je na izbranih mestih dosežen še z osvetlitvijo. 
Pohištvo je v celoti izdelano iz oplemenitenih ivernih plošč z dekorjem hrasta. Police v vgradnih nišah so steklene. Tla v prostoru so vinilne plošče z videzom talnih desk. Spuščen strop je izdelan iz vezane plošče, vidne površine so zaščitene z mat brezbarvnim lakom. 

Čudovit ambient v showroomu za dobro počutje
Vzorec iz peskane folije na stekleni steni deluje dekorativno
Ambient v prostoru
Barva sten se navezuje na splošno podobo podjetja Alpeks
Zidne niše za predstavitev izdelkov
Pohištvo je izdelano iz ivernih plošč z dekorjem hrasta
predlog novega logotipa alpeks

Izhodišča za nadaljnji razvoj podobe podjetja

Priprave projekta prezentacijskega prostora oz. showrooma smo se lotili celovito. Ob razvoju ideje smo del energije namenili tudi razmišljanju o grafični podobi podjetja in prišli do predloga za nadaljnji razvoj oz. posodobitev logotipa podjetja. Naš predlog je razvoj v smeri sodobnega, izčiščenega logotipa.

Showroom Alpeks Ljubljana
Prigode iz zakulisja
Menza

Matej (Pe): »Kul je, sam kva pa vem ... neka pika na i še manjka. Pa ne vem kaj ... majke mi.«
Matej (Pu): »Imamo kulinarično izkušnjo, ampak … kje je kulinarika? Poglej tole fotko.«
Matej (Pe): »Itak, dejmo kej tazga gor ... pa bo kot u menzi v Šparu!?!«
Matej (Pu): »Ja sori, k oni ne prodajajo krožnikov za akril mešat!«

Naročnik navdušen. Edini pomislek je, da bi imeli več shranjevalnih kapacitet, ampak ker smo se narobe razumeli in bo prostor cca. 2 m daljši, se bo kapaciteta povečala kar sama od sebe.

Matej Puklavec

Uspešni projekti

Poskrbimo za celotno podobo

Vsak posel skriva v sebi zgodbo, ki jo je vredno deliti.
V 3D Artu jo pomagamo prepoznati ter oblikovati na način, da se bo o njej govorilo.