Video animacija za tiskana vezja Luznar

Podjetje Luznar se je udeležilo svetovno znanega dogodka Dubai Expo 2020. S svojo video predstavitvijo je bilo prisotno v času tematskega tedna Space v času med 17. in 23. oktobrom 2021 z naslovom: »How do we safely and productively explore new frontiers?« Ciljna skupina, ki jo je podjetje želelo nagovoriti so razvojniki v industrijski elektroniki, medicinski in kozmetični industriji ter vojaški industriji. Podjetje je želelo trgu sporočiti, da je Luznar podjetje, ki je kos ne le lokalnim, ampak tudi globalnim izzivom.

 

Uvid v branžo

IoT se širi povsod in že zdavnaj smo doumeli, da mora biti v digitalni dobi prav vsaka naprava pametna. Proizvajalci PCB so prisiljeni k spremljanju in implementaciji najnovejših trendov oblikovanja in izdelave PCB, da bi zadovoljili zahtevam IoT. Po nedavnem raziskovalnem poročilu* bo velikost svetovnega trga PCB v povezavi z IoT in AI tehnologijo do leta 2027 dosegla več kot 75 milijard USD letne vrednosti (tj. cca polovica letnega proračuna EU).

Rigid PCB so leta 2020 predstavljala več kot 90 % delež vseh tiskanih vezij in bodo do leta 2027 rasla okoli 1% letno. Razširitev industrijske avtomatizacije bo ustvarila tržne priložnosti za rigid PCB. Trg večplastnih PCB je leta 2020 predstavljal več kot 30 % v deležu prihodkov in bo zaradi povečanja števila komponent in zahtev po visoki gostoti povezav do leta 2027 zabeležil letno rast okoli 6 %. Vse večje povpraševanje po miniaturizaciji bo vplivalo na povpraševanje po večplastnih in prilagodljivih tiskanih vezjih, da bi dosegli želeno obliko v skladu z zahtevami glede uporabe.

 

 

-------------------------------------------------------

*Printed Circuit Board (PCB) Market Size, By PCB Type (Single Sided, Double Sided, Multi-layered,High Density Interconnect (HDI)), By Substrate (Rigid, Flexible, Rigid-flex), By Application (Consumer Electronics, Automotive, Healthcare, IT & Telecom, Industrial) Industry Analysis Report, Regional Outlook, Growth Potential, Price Trends, Competitive Market Share & Forecast, 2021 – 2027.

O podjetju

Podjetje Luznar je proizvajalec eno-, dvo-, večplastnih in visokonapetostnih PCB-jev, ki jih v svoje produkte vgrajujejo ugledna podjetja v letalski in avtomobilski industriji. Svoje PCB dobavlja tudi podjetju, ki je eden izmed deset največjih proizvajalcev polprevodnikov na svetu. Konkurenčna prednost podjetja je koncept delovanja 'Vse pod eno streho' in je s tako celovito storitvijo edino v Sloveniji, v Evropi pa celovito storitev srečamo le še pri dveh podjetjih. Za svojega naročnika izdela PCB po njegovih željah in specifikacijah, dobavi škatlo, škatlo po potrebi potiska, dobavi kable, podložke, nosilce, ohišje, PCB sestavi, zapakira in dobavi naročniku. Naročniki mu priznavajo izrazito odzivnost tako v prodajnem procesu, kot v odzivu na pritožbe. Delež reklamacij je izrazito majhen, saj je podjetje vzpostavilo interni sistem testiranja dražjih PCB z namenom, da naročnik dobi 100 % delujoče kose. Z odzivnostjo pa se podjetje ne ponaša le v poslovni komunikaciji, temveč tudi v proizvodnem procesu, kjer ima zahvaljujoč tehnologiji in urejenim delovnim procesom sposobnost dobaviti demo PCB v 24/48 urah.

Zaradi izrazite kakovosti izvedbe je podjetje velikokrat povabljeno k različnim razvojnim projektom, tako se lahko pohvali z izdelavo ključnega dela v elektroniki za prvi slovenski satelit in izdelavo celotne elektronike za skuter na električni pogon. Ponaša se z več kot 30-letno tradicijo, na tej poti pa je uspelo prečistiti vse nepotrebno in obdržati tisto, kar je ključno na poti do zadovoljstva kupcev, zaposlenih in uspešne družbe. Podjetje ni odgovorno le do naročnikov, ampak je odgovornost implementirana v prav vse pore njihovega poslovnega življenja. Dokaz, da so finančno zrelo podjetje, dokazuje plaketa Platinasta bonitetna ocena odličnosti. Vodstvo se zaveda, da so zaposleni tisti, ki dajejo smisel podjetju, zato zanje še posebej subtilno skrbi, tako poleg obeleževanja osebnih in ostalih praznikov, zaposlenim nudi masaže in sveže sadje na delovnem mestu.

Dubai Expo 2020

Podjetje Luznar se je udeležilo svetovno znanega dogodka Dubai Expo 2020, ki je bilo zaradi Covid ukrepov prestavljeno in poteka v času od 1. oktobra 2021 do 31. marca 2022. S svojo video predstavitvijo je bilo prisotno v času tematskega tedna Space v času med 17. in 23. oktobrom 2021 z naslovom: »How do we safely and productively explore new frontiers?« Ciljna skupina, ki jo je podjetje želelo nagovoriti so razvojniki v industrijski elektroniki, medicinski in kozmetični industriji ter vojaški industriji. Podjetje je želelo trgu sporočiti, da je Luznar podjetje, ki je kos ne le lokalnim, ampak tudi globalnim izzivom.

Slovenija se je na svojem paviljonu, katerega del je bil tudi Luznar, predstavljala kot zelena, ustvarjalna in pametna. Slovenija gradi svojo konkurenčnost s strateško usmerjenostjo v razvoj tehnoloških rešitev na nišnih področjih zelenega in krožnega gospodarstva, okoljskih tehnologij, robotizacije, mobilnosti, digitalizacije, vesoljskih in drugih visokih tehnologij, razvoja in raziskav, znanosti ter kreativne industrije. Poleg tega se Slovenija strateško usmerja v hitrejši razvoj digitalne družbe in izrabo priložnosti, ki jih omogočajo informacijsko komunikacijske tehnologije za splošne gospodarske in družbene koristi. S tem želi postati referenčno okolje za uvajanje inovativnih pristopov pri uporabi digitalnih tehnologij.

Slovenska podjetja sledijo digitalnemu trendu, razvijajo inteligentne rešitve za večjo kakovost življenja, ter so se doma in v tujini proslavila s številnimi uspešnimi in visoko inovativnimi izdelki.

Strategija 

Čeprav se podjetje Luznar zaveda svojih referenc, pa daje izrazito skromen vtis do teh dosežkov. Sodelovanje slovenskim proizvajalem letal in hrvaškim proizvajalcem električnih vozil pač ni dano vsakemu, predvsem pa si moraš sodelovanje zaslužiti najmanj s kakovostjo izdelkov, da človeških in korektnih poslovnih odnosov niti ne omenjamo. Prav tako ne more vsak PCB v vesolje in nima vsako podjetje toliko posluha za velikopotezne ideje naročnikov, ki so večinoma na meji izvedljivosti. A s slednjimi izzivi podjetje raste in se razvija. Vsak tak projekt gre v zakladnico znanja, ki jo podjetje s pridom uporablja pri vseh prihodnjih projektih.

Predstavitev na globalnem trgu zahteva reference in način dela predstavljena na ustreznem vizualnem in pripovednem nivoju. Zgodbe so izjemno učinkovito, strateško in trženjsko orodje, saj si v poplavi raznovrstnih informacij in podatkov, ljudje ničesar več ne zapomnimo. Zgodbe, kjer so prisotna čustva, se ljudi dotaknejo, zato si jih tudi bolje zapomnijo. Video tako ne bo le naštevanje podatkov in dejstev, ampak bo zasnovan samozavestno, sodobno, nekoliko futuristično in predvsem zgodbarsko na način, ki bo na slehernemu obiskovalcu pustilo vtis, da je podjetje Luznar globalno in kompetentno podjetje, ki razume potrebe naročnikov, zato z izdelki iz svoje proizvodnje lahko prevzema najzahtevnejše projekte.

Tiskana-vezja-Luznar-video01
Mrežo referenc razpredajo po celem svetu
Tiskana-vezja-Luznar-video02
Prikaz loga podjetja, ki ga video podrobneje razgrinja

Scenarij

Uvodni del videa podjetje Luznar predstavi v luči referenc, kjer z nekoliko dramatično pripovedjo o pomembnosti nemotenega delovanja aplikacij vplivamo na gledalčeva čustva. Od gledalca želimo, da za trenutek pomisli na to, kaj če aplikacija v najbolj ključnem trenutku neha delovati in kako bi uporabniku to spremenilo življenje.

V zaporedju bomo gledalcu predočili 4 konkretne situacije, ki bodo prikazovale:
1. operacijo (aplikacija luč, laser),
2. vojaški manever,
3. prometno signalizacijo,
4. robote v industriji (poganjajo pogonske dele strojev, kontrolirajo, merijo, varujejo ljudi, nadzorujejo procese).

V videu bomo del, kjer aplikacija vsebuje PCB, smiselno nadgradili z zapomnljivim digitalnim efektom (z efektom lahko dosežemo različne učinke - dodamo šum, video postaramo, prilagajamo barve, dodajamo različne digitalne elemente idr.), da bo takoj jasno, kje je Luznar v vsej zgodbi. Gledalec mora po ogledu uvodnega dela razumeti, kako ključen je ta - očem ne viden – del, ki ga proizvaja Luznar. Tudi, če tega izrecno ne povemo ali prikažemo, si gledalec ustvari vtis o podjetju, odgovornosti in kakovosti izdelkov. V tem delu videa si odgovorimo na vprašanje KDO JE LUZNAR? Je podjetje, ki je kompetentno za proizvodnjo PCB v najzahtevnejših, občutljivih in nepredvidljivih okoljih, kjer ni prostora za napake, pri čemer uporabnik na podlagi podatkov, ki jih dobi preko PCB, sprejme pomembno odločitev ali PCB opravlja statično funkcijo, a je njegova zanesljivost ključna.

Tiskana-vezja-Luznar-video03
Digitalni efekt za poudarek na operacijski luči
Tiskana-vezja-Luznar-video04
Digitalni efekt za poudarek na vojaški opremi
Tiskana-vezja-Luznar-video05
Digitalni efekt za poudarek na nočni signalizaciji

Video se po poti skozi zapomnljiv digitalni efekt na zadnjem video klipu (roboti v industriji) nadaljuje v drobovje PCB. S tem zapustimo realni svet in se odpravimo na potovanje po abstrahirani digitalni pokrajini. Osrednji lik zgodbe je signal, ki ga skozi potovanje spremljamo v prvi osebi ali tretji osebi. V tem delu videa odgovarjamo na vprašanje KAKO LUZNAR DELA? Podjetje predstavimo v okviru koncepta One-stop-shop. Signal potuje po digitalni pokrajini in se ustavi na treh postajah, kjer detajlno pojasnimo:

1. izrazita fleksibilnost: One-stop-shop. Tu povemo, da:

  • PCB & PCBA naredijo po željah in specifikacijah naročnika,
  • dobavijo škatle in jih na željo naročnika potiskajo,
  • dobavijo kable, podložke, nosilce, plastično ohišje, smolo za zaščito,
  • so edino podjetje v SLO, ki se lahko pohvali s storitvijo »Vse pod eno streho«;

2. izrazita hitrost: 3D tiskalnik in urejeni delovni procesi rezultirajo v kratkih dobavah demo plošče 24/48 ur za prototipne in razvojne projekte;

3. izrazita kakovost: testne naprave in podeljeni certifikati.

Tiskana-vezja-Luznar-video06
Prikaz 'drobovja' naprave in vhod v PCB svet
Tiskana-vezja-Luznar-video07
Popotovanje in odkrivanje nevidne pokrajine
Tiskana-vezja-Luznar-video08
Prezentacija fleksibilnosti in odzivnosti podjetja
Tiskana-vezja-Luznar-video09
Seznanitev z delovanjanjem podjetja »Vse pod eno streho«
Tiskana-vezja-Luznar-video10
Predstavitev certifikatov izjemne kakovosti izdelkov
Tiskana-vezja-Luznar-video11
Digitalni signal nas popelje v nevidni svet ...
Tiskana-vezja-Luznar-video12
... avtomobilizma in pomembnosti v tovrstni industriji ...
Tiskana-vezja-Luznar-video13
... tudi letalstva in oris veljave izdelkov ...
Tiskana-vezja-Luznar-video14
... za skelnitev še pomembnost izdelkov v astronavtiki ...
Tiskana-vezja-Luznar-video15
... v izteku se prikaže globalna vrednost Luznar izdelkov

Postaja kakovosti je namenoma na zadnjem mestu, saj v luči kakovosti nadaljujemo s predstavitvijo referenc s področja projektov prihodnosti, kjer je kakovost in zanesljivost PCB ključnega pomena. Na potovanju tako srečamo avtomobil, letalo in satelit, ki so tokrat stilizirani 3D modeli z namenom, da ne razkrivamo referenc, povemo pa, za kako zahtevne aplikacije Luznar proizvaja PCB. Ob srečanju signala, našega osrednjega lika, z vsemi tremi objekti/aplikacijami, tem dodamo isti video efekt (npr. model zasveti oz. zažari), ki ponazarja vključitev/zagon.

Video animacijo zaključimo s potovanjem skozi satelit, kjer se ponovno skozi grafično isti digitalni efekt, skozi katerega smo vstopili v digitalno pokrajino, vrnemo v realni svet – tja od koder smo začeli. Kader se zaključi s pogledom na Zemljo iz vesolja. Ob tem povemo, da je Luznar podjetje, ki je pripravljeno na globalne izzive prihodnosti. Z zaključkom v vesolju smo relevantni tudi glede tematike tedna 17 - 23 Okt 2021, ki je “Space | How do we safely and productively explore new frontiers”.

Predstavitev na globalnem trgu zahteva reference in način dela predstavljena na ustreznem vizualnem in pripovednem nivoju. Zgodbe so izjemno učinkovito, strateško in trženjsko orodje, saj si v poplavi raznovrstnih informacij in podatkov, ljudje ničesar več ne zapomnimo. Video tako ni le naštevanje podatkov in dejstev, ampak je zasnovan samozavestno, sodobno, nekoliko futuristično in predvsem zgodbarsko na način, ki bo na slehernemu obiskovalcu pustilo vtis, da je podjetje Luznar globalno in kompetentno podjetje, ki razume potrebe naročnikov, zato z izdelki iz svoje proizvodnje lahko prevzema najzahtevnejše projekte.

Projektna ekipa Luznar
Matej Peternelj
Matej Puklavec
Zadovoljni partner

Video animacija, ki ste nam jo pripravili za Expo Dubai 2020, je s celovitim pristopom k oblikovanju (navdih, razmišljanje) presegla naša pričakovanja. Ponudbo ste jasno skomunicirali, tako da smo natančno vedeli, kaj bomo dobili.

Martina Luznar

Uspešni projekti

Poskrbimo za celotno podobo

Vsak posel skriva v sebi zgodbo, ki jo je vredno deliti.
V 3D Artu jo pomagamo prepoznati ter oblikovati na način, da se bo o njej govorilo.