Logotip na tiskovini

Izdelava celostne grafične podobe Efektus

V par črk smo skušali uloviti kompleksno zgodbo, ki stoji za podjetjem: učinkovitost, zanesljivost, kakovost. Pa tudi eleganco, harmonijo in skladnost. Dobre zgodbe domujejo … ja, kje drugje kot v prikupnih malih hiškah!

Projektna naloga

Podjetje Efektus posluje predvsem v digitalnem okolju; v prihodnosti predvideva postavitev spletne trgovine. Je maloprodajno podjetje, ki globalno posluje s končnimi kupci. Vrednote, ki jih komunicira Efektus, so učinkovitost, izpolnitev obljub, zanesljivost, kakovost, uporabnost. Navedene vrednote naj odseva CGP, ki naj komunicira čiste linije, minimalizem … 

Izhodišče

Oblikovati smo želeli tipografsko izčiščen, preprost, geometrično jasen logotip, temelječ na imenu podjetja. Za dinamiko, večjo opaznost in učinkovitost smo se poigrali s črko K, ki ime podjetja razdeli na dva simetrična dela. Črka K je t. i. eye catcher – na prvi pogled nekaj izstopajočega in hkrati nemotečega.Izpeljava

Dodelava logotipa temelji na nedvoumnih geometrijskih linijah in proporcih. To daje učinek skladnosti in harmoničnosti, kar vzbuja vtis elegance, hkrati tudi poslovne stabilnosti.

 

Izčiščevanje

Rezultat tipografske izdelave imena podjetja je grafično učinkovit zapis, ki komunicira stil, prefinjenost, odličnost. 

izdelava logotipa Efektus 1
Dodelava logotipa
oblikovanje logotipa Efektus 2
Za dinamiko obrnemo črko K
oblikovanje logotipa Efektus 2
Dodelava logotipa
Rezultat tipografske izdelave
Oblikovanje negativa logotipa Efektus

Navdih

Vertikalna uporaba imena v izbrani tipografiji in igri s črko K pokaže navdih za izdelavo simbola, sosednji črki E in K tvorita risbo hiše oz. doma. Znak hiške je nevsiljiv, subtilen, sodoben ter vzbuja vtis prijetne domačnosti, nekoga, ki skrbi za nas (podjetje Efektus za končnega kupca).

Simbol

Znak hiške jasno in povedno deluje tudi brez sosednjih črk. Funkcionalen je v samostojni rabi, kot simbol za podjetje Efektus ali morda samo dekorativni element.

Simbol z imenom

Premišljena postavitev imena ob simbolu hiške funkcionira tudi takrat, ko je v ospredju znak in je ime samo dodatni pojasnjevalni element. Proporci so premišljeni z namenom, da dobimo nedeljivo celoto, ki je dovolj fleksibilna za rabe, ko potrebujemo zgolj vizualno podobo. 
 

Navdih za oblikovanje simbola Elektus
Navdih
Navdih za oblikovanje simbola Elektus 1
Simbol
Oblikovan logotip Efektus
Simbol z imenom
Oblikovanje logotipa Efektus na barvni podlagi

Simbol z imenom, negativ, vpeljava barve

Znak z imenom učinkovito deluje tudi kot negativ na barvni podlagi. Do izraza pride njegova sodobnost, domačnost, prijetnost. Ob osnovni sivi različici smo vpeljali barvo za kolorit celostne grafične podobe. Za osnovo smo vzeli vijolično barvo Pantone 18-3838, barvo leta 2018, ter jo prilagodili z namenom brezčasnosti in žlahtne elegance. 

Logotip, aplikativnost

Simbol podjetja Efektus, narejen iz črk E in K, je izredno lepo povezljiv v t. i. neskončni vzorec. Tvori urejeno naselje hišk – vsak posamezen element (in tudi celota) je minimalističen, vzorec sam pa hkrati komunicira tudi povezanost, zanesljivost, domačnost. Vzorec je uporaben v številnih aplikacijah in za različne potiske, s čimer logotip podjetja razširimo za zaobjem dejanske celostne grafične podobe.
 

Neskončni vzorec in logotipa Efektus na vijolični podlagi
Simbol podjetja Efektus je izredno lepo povezljiv v neskončni vzorec
Pregled aplikacij celostne grafične podobe za podjetje Efektus
CGP Efektus
Prigode iz zakulisja
Provokacija deluje

Matej (Pe) pošlje končan PDF projekt.
Julija: "Ja pa iiiiiiiiiiiiii, samo popravi naslovnico."
Matej (Pe): "Ne bom!"
Julija: "Matej Puklavec, daj ti popravi naslovnico (pray)."
Matej (Pu): "Kaj pa je za popravit?"
Matej (Pe): "Sej to ..."
Julija: "Naslovnica, Peternelj noče."
Matej (Pu): "Kakšna pa bi morala biti?"
Julija: "Lepša (wasntme)."
Matej (Pe): "A res nimata druzga ... bom."
Matej (Pu): "Provokacije delujejo (xd)."

Iz črk E in K nastane grafični znak, ki v ležečem položaju - v besedi sami - skriva puščico, v pokončnem pa postane hiška. Ergo - dostava (puščica) na dom (hiška). 
Ta dva dodatna elementa se zdita smiselna, če ostaneta subtilna, sicer bosta zbanalizirana.

Matej Peternelj

Uspešni projekti

Poskrbimo za celotno podobo

Vsak posel skriva v sebi zgodbo, ki jo je vredno deliti.
V 3D Artu jo pomagamo prepoznati ter oblikovati na način, da se bo o njej govorilo.