Predstavitveni element Häfele corner 1

Info točka za pohištveno okovje Häfele

Kompaktna in domišljeno oblikovana info točka Häfele je namenjena predstavitvi izdelkov in podajanju dodatnih informacij zainteresiranim mimoidočim. Izdelana je kot prostor za razstavne eksponate, v konstrukcijo pa je vključen tudi prostor za sestanke. Posebno pozornost smo namenili svetlobi in zvoku, ki še dodatno nadgrajujeta njeno učinkovitost in privlačnost.

Funkcionalna urejenost

Zasnova in oblikovni koncept

 • Info točka Häfele v zaprtem stanju deluje kompaktno. Geometrično razgibana oblika privlači poglede tudi takrat, ko je povsem zaprta. V prostoru deluje kot objekt zanimanja, mesto srečevanj, kotiček.
 • Logotip Ä, ki dominira sprednji strani, služi kot konstantna korporativna komunikacija. Paneli, ki ga sestavljajo, so fiksni, saj bi logotip s premikanjem izgubljal prepoznavnost.
 • Podobo nadgrajujejo svetlobni učinki, in sicer tako, da so v reže med posamezne panele zunanjega plašča nameščeni LED-trakovi.
   
 • Z menjavanjem ličnic oz. plošč, ki sestavljajo zunanji plašč, se podoba prilagaja različnim namembnostim. Rdeče-bela kombinacija, prikazana na vizualizacijah, izhaja iz korporativne grafične podobe blagovne znamke Häfele in je namenjena predvsem izpostavitvi blagovne znamke. Za potrebe drugačnih predstavitev, npr. verigi hotelov, je smiselna preobrazba podobe v drugačne barve ali z večjim poudarkom na prikazu različnih materialov – kombinacija barvnih, kovinskih, oblazinjenih panelov idr.

Opis fukcionalnosti

 • Mehanika: odpiranje oz. premikanje različnih funkcionalnih delov info točke omogoča prikaz uporabe različnih vodil, mehanskih rešitev, električnega pomikanja …
 • Notranjost odprtih delov (omaric, predalov) je uporabna kot prostor za razstavne eksponate, kot je denimo nabor opreme hotelskih sob.
 • Prostor za sestanke je integriran v samo konstrukcijo info točke Häfele. Na zadnji strani je v spodnjem delu predvidena izvlečna miza z dvema klopema/sedežema. 

 

Häfele corner odpiranje 1
Odpiranje razkriva dodatne funkcionalnosti
Häfele corner odiranje 2
Elementi v notranjosti imajo uporabno vrednost
Häfele corner odiranje 4
Vse, kar sili izven okvirja, pritegne pozornost
Häfele corner odiranje 3

 • TV: na zgornjem delu zadnje strani je pod dvižnimi vrati vgrajen TV, nameščen na dvižnem mehanizmu.
 • Svetloba: osvetlitev je lahko statična ali programsko prilagojena različnim potrebam in funkcijam  ̶  od osvetljevanja posameznih delov (npr. rež, ki sestavljajo logotip Ä v drugi barvi kot ostale) do osvetlitve dela panelov (npr. samo odprtih) in drugih bolj dinamičnih učinkov, povezanih z glasbo in dogajanjem na objektu.
 • Zvok: v del zunanjega plašča je integriran tudi zvočni sistem Häfele, ki lahko deluje samostojno ali v povezavi z integriranim TV-ekranom. 
Häfele corner alternativni material 3
Häfele info točka 8

Konstrukcija

Notranje nosilno ogrodje info točke Häfele je narejeno iz jeklenih cevnih profilov, kar zagotavlja strukturno trdnost, ki je potrebna zaradi predvidenega transporta in premikanja. Zunanji vidni elementi so izdelani v obliki pohištvenih elementov, pritrjenih na notranje nosilno ogrodje. Kovinsko ogrodje ima za premikanje po prostoru na spodnji strani kolesa z zavoro. Nalaganje na tovorna vozila je možno tudi z uporabo viličarja. V ta namen so na nosilnem ogrodju predvidena mesta za vilice  ̶  dostop zanje je omogočen z odstranitvijo nekaterih zunanjih panelov. 

 

Roka, ki riše skico, se drži glave, v kateri je ideja
Prigode iz zakulisja
Po liniji najmanjšega odpora

Matej (Pu) objavi skico zasnove cornerja.
Matej (Pe): »Ja, jaz moram tud kakšno ugledno skico nardit …« (Preblisk medtem, ko je še vpet v drugo delo.)
Julija: »Puklavcu reč!«
Matej (Pe): »Ne gre to tako … roka, ki riše skico, se mora držat glave, v kateri je ideja.«

Kažem Patriciji (op. hči, 11 let) filmček izdelanega predloga stojala Häfele, pa gledamo vsi in poslušamo v tišini in po 12 sek. Patricija reče: "Top! To jim bo full všeč."

Julija Maček

Uspešni projekti

Poskrbimo za celotno podobo

Vsak posel skriva v sebi zgodbo, ki jo je vredno deliti.
V 3D Artu jo pomagamo prepoznati ter oblikovati na način, da se bo o njej govorilo.