POS-stojalo za penine Vinakoper

POS-stojalo za penine Vinakoper

Obe različici POS-stojala sta oblikovani sodobno, elegantno in izražata zgodbo, ki nagovori kupca. Položaj steklenic s penino omogoča večjo izraznost, obenem pa se z njihovim nakupom odpirajo zgodbe, v katerih se prepozna vsak kupec. Konstrukcija omogoča enostavno prestavljanje stojala znotraj prodajnih površin.

Izhodišča naročnika

  1. dimenzije 600 mm x 400 mm x 1600-1800 mm
  2. ciljna skupina: konzervativni kupci penin, ki kupujejo druge blagovne znamke; mladi, ki niso obremenjeni s preteklostjo, in povprečni kupci, ki razmišljajo laično
  3. koncentracija prodaje penečih vin: december, a ni nujno, da se jih takrat tudi spije – praznikov in priložnosti je neskončno
  4. želeni učinek dizajna stojala: sodobno, prestižno, imenitno, element presenečenja v trgovini
     

Levi del stojala simbolno ponazarja kozarec za penino z mehurčki. Desni del stojala pa spominja na vinsko klet, kjer steklenice ležijo. Element avtentičnosti vinske kleti daje stojalu višjo vrednost, saj ležeče steklenice ljudje povezujejo z višjim nivojem.

Komunikacija

Vsak dan je poln trenutkov, ki jih je vredno proslaviti/obeležiti, pa si zanje ne vzamemo časa. Takšnih trenutkov je neskončno veliko, kot je mehurčkov v penini. Glavno sporočilo na stojalu “Najlepši spomini se penijo v mehurčkih” govori prav o tem in je obenem tudi izhodišče za dizajn stojala. Mehurček je na stojalu upodobljen kot ležišče za steklenico. Kot dodatno pojasnilo, da gre za mehurčke, so v grafiki in kot izrez v pleksi steklu dodani manjši mehurčki. Odprtina, ki nastane, ko vzame kupec penino s stojala, se zapolni z dogodkom, ki ga je ta penina obeležila – sledili smo ideji, da je vsak mehurček poseben trenutek, ki ga je vredno obeležiti.

Ti dogodki spodbujajo k zavedanju, da imamo ogromno priložnosti in vsakdanjih preprostih trenutkov, za katere smo lahko hvaležni in jih lahko proslavimo s penino – ta še tako vsakdanji dogodek naredi poseben in kot tak se nam še bolj vtisne v spomin. Manj kot bo steklenic na stojalu, več bo idej za naslednjega kupca, stojalo pa ne bo nikoli izgledalo prazno. S tem spodbujamo k nakupom tudi takrat, ko namen uživanja penine ni rojstnodnevno praznovanje, poroka, novo leto ali kakšen drug slavnostni dogodek, ko je pitje penine samoumevno. 

 

Vinakoper inspiracija 6
Inspiracija
Vinakoper inspiracija 2
Inspiracija
Vinakoper inspiracija 3
Inspiracija
Vinakoper inspiracija 4
Inspiracija
Vinakoper inspiracija 5
Inspiracija

Oblikovna zasnova

Mehurčki iz zgodbe krovnega slogana se penijo tudi v oblikovni zasnovi obeh različic stojala, ki predstavljata penine v premium okolju. Oblikovani sta sodobno, elegantno in izražata zgodbo, ki kupca nagovori na več ravneh. 

Steklenice, namenjene prodaji, so na stojalih postavljene leže kot v vinski kleti. Takšna postavitev omogoča, da razstavljene steklenice (po ena vsake predstavljene vrste penine) tako s svojo obliko kot z dovršenostjo etiket pridejo bolj do izraza. 

Ob pobiranju steklenic s stojala se na njem odpirajo zgodbe, ki pripovedujejo, za kateri namen je bila kupljena steklenica, ki je prej stala na tem mestu. Čim manj steklenic ostane na stojalu, tem več zgodb nastaja. POS-stojalo tako nikoli ne deluje napol prazno, ampak vse bolj polno zgodb.

POS-stojalo za penine Vinakoper

Različica "mehurčki"

Levi del stojala s svojo obliko in materialom ponazarja kozarec penine. Izdelan je iz transparentne plošče iz akrilnega stekla. Okrogle luknje ponazarjajo mehurčke, ki se dvigajo v kozarcu penine. Na tem delu stojala so postavljene pokončne steklenice, ki niso namenjene prodaji, temveč predstavitvi izdelkov. 

Desni del stojala je namenjen zalogi izdelkov za prodajo. Steklenice na tem delu so postavljene leže na okroglih konzolnih nosilcih z vratom, obrnjenim proti kupcu. Barve koncev nosilcev steklenic ponazarjajo vrste penin. Ob pobiranju steklenic z nosilcev se zgodbe odpirajo izpod steklenice nad njimi – grafični elementi so izdelani v obliki potiskanih “zavihkov”, ki jih steklenice ob vstavljanju na svoje mesto odmaknejo. 

 

Različica "vitrina"

Tudi pri tej različici ponazarja leva polovica kozarec penine, mehurčki pa se tokrat dvigajo po celotnem stojalu. Na levi polovici so ti nakazani v grafiki, na desni pa poleg grafike mehurčke ponazarjajo še odprtine za zalogo steklenic. 
Na levi strani so postavljene pokončne steklenice, ki niso namenjene prodaji, temveč predstavitvi izdelkov. 

Na desni strani stojala so steklenice za prodajo vstavljene v odprtine, obrnjene z vratom proti kupcem. Vrsto penine ponazarja barvna obroba odprtin, v katerih so steklenice. 

Ob pobiranju steklenic z njihovih ležišč vzmetni mehanizem zapre odprtino z grafičnim elementom – zgodbo. 
 

POS-stojalo za penine Vinakoper alternativni predlog
... iskrenje mehurčkov ...
POS-stojalo za penine Vinakoper fotografija

Opis konstrukcije

Nosilna konstrukcija je v celoti kovinska, površina vseh elementov konstrukcije je elektrostatično lakirana. 

Del stojala "mehurčki", ki ponazarja kozarec penine, je izdelan iz transparentne akrilne plošče. 

Grafični elementi so izdelani iz potiskanih plošč iz umetne mase ali iz potiskane samolepilne folije. 

Na sprednji strani podnožja sta regulirni nogici na zadnji kolesi, ki omogočata enostavno prestavljanje stojala znotraj prodajnih površin prodajalne. 

Zgodbe

Vsak dan je poln trenutkov, ki jih je vredno proslaviti/obeležiti, pa si zanje ne vzamemo časa. Takšnih trenutkov je neskončno mnogo, kot je mehurčkov v penini. Kateri so tisti razlogi, zaradi katerih je vredno odpreti penino?
      
Za jasne in oblačne dni.
Za mavrico na nebu.                    
Za prvi zimski dan.                     
Za zmage vseh vrst.                      
Za trato brez plevela.                     
Za prvo solato na vrtu.                 
Za uspešno odmašen odtok.                 
Za prvo lastovko spomladi.                 
Za prvo pomladno sonce.                 
Za večer ob kaminu.                     
Za takrat, ko čokolada ne zaleže.             
Za večer, ko sva sama.                 
Za vselitev. 
Za novo službo. 
Za nov avto.
Za srečanje s prijatelji.
Za družinski dopust.
Za k jagodam.

Vinakoper priloznost 1
Za vselitev
Vinakoper priloznost 2
Za takrat, ko čokolada ne zaleže
Vinakoper priloznost 3
Za nov avto
Vinakoper priloznost 4
Za prvo solato na vrtu
Vinakoper priloznost 5
Za družinski dopust
Vinakoper priloznost 6
Za večer, ko sva sama
Vinakoper priloznost 7
Za večer ob kaminu
Vinakoper priloznost 8
Za k jagodam
Vinakoper priloznost 9
Za prvi zimski dan
Upravičeni pomisleki
Prigode iz zakulisja
Smo rešili - filca ne bo

Stojalo ima na ležiščih steklenic predviden filc, da steklenica lepo drsi po njem in da se etikete ne popraskajo.

"Kaj pa če se, zaradi kondenza na steklenicah, na filcu razvije plesen?"

"In kaj, če se na filcu, ko bodo stojala v skladišču, ugnezdijo miši?"

Smo rešili - filca ne bo.

 

Spoznala sem, da moram še veliko spoznati.

Julija Maček

Uspešni projekti

Poskrbimo za celotno podobo

Vsak posel skriva v sebi zgodbo, ki jo je vredno deliti.
V 3D Artu jo pomagamo prepoznati ter oblikovati na način, da se bo o njej govorilo.