Na stojalu je v pločevinko paštete namočen kruh

POS-stojalo za paštete Argeta

Predloga POS-stojal na atraktiven način predstavljata kakovostne izdelke uveljavljene blagovne znamke in še dodatno povečujeta njeno prepoznavnost. Zasnovana sta na način, da so izdelki dostopni z več strani, omogočeno pa je tudi prilagajanje grafičnih elementov. Oblika obeh stojal je moderna in izčiščena.

Izhodišča naročnika:

  1. POS-stojalo za trajno izpostavitev
  2. tlorisna dimenzija 80 cm x 120 cm
  3. izdelki dostopni kupcu z več strani
  4. predstavitev izdelkov: 5 okusov, možnost menjave okusov
  5. možnost menjave grafičnih elementov
  6. opcija izdelkov v trayih ali rinfuzi
  7. vidna označba cene posameznega izdelka

Cilj POS-stojala je branding: komunikacija uveljavljenega izgleda blagovne znamke, višje vrednosti blagovne znamke in visoke kakovosti izdelkov. Gre za atraktivno prezentacijo izdelkov, ki bo v kupcu vzbudila pozornost. 

otroci v šotoru
Key visual - lifestyle fotografija
otroci pri kozolcu
Key visual - lifestyle fotografija
otroci v koči na hribu
Key visual - lifestyle fotografija
profesionalna fotografija paštete na kruhu
Key visual - produktno
premium ambient fotografija kruha s pašteto
Key visual - produktno
premium ambient namazane paštete
Key visual - produktno

Predlog "nož"

Oblika stojala je čista, moderna, morda malce minimalistična. Skupaj s kompaktnim volumnom postavi predstavljeno blagovno znamko in ponujene artikle v okolje, ki jim dviga vrednost. Enostavno obliko popestrijo »nivojski prehodi« oziroma »plasti« njegove sprednje in zadnje strani. 

Osnovna oranžna barva izhaja iz celostne grafične podobe znamke Argeta. Kombinirana je s svetlo sivo, ki funkcionira kot elegantna nevtralna podlaga, ki sicer masivno, veliko in težko stojalo naredi optično lahkotnejše. Prostori za izdelke so narejeni v obliki okroglih odprtin, ki vnašajo v obliko nekaj dinamike; enako velja tudi za izdelke, ki so ponujeni v raztreseni obliki. 

Predstavljenih je 5 okusov z vmesnimi pregradami: možnost  ̶ do 10. Okuse ponazarjajo izmenljive obrobe polic v barvah okusov. V primeru želje po dodatni izpostavitvi okusov se lahko na stene iz pleksi stekla aplicirajo nalepke z grafikami izdelkov ali z imeni okusov. Ravno tako je na pleksi stenah predvideno mesto za namestitev cen. 
Velikost polic zadošča za cca. 900 paštet (180 kosov vsakega okusa).
 

Sprednja in zadnja stran stojala sta grafično izčiščeni, vizualni poudarek je na ponujenih izdelkih in izpostavitvi znamke. Logo na vrhu stojala in krovni slogan »Kako jo imaš ti najraje?« sta izdelana v 3D-obliki. Kot detajl, ki pomaga pritegniti pozornost in nakazati namen razstavljenih izdelkov, smo na POS-stojalo namestili nož za mazanje. 

Ena od bočnih stranic je namenjena predstavitvi kakovosti izdelkov. Z uporabo fotografije s sestavinami je nakazana kakovost sestavin izdelka. Pod fotografijo je pojasnjeno, da so izdelki brez barvil, ojačevalcev arome, glutena in konzervansov. S piktogrami na zgornjem delu fotografije je prikazana širina izbora osnovnih surovin izdelkov. 

Na drugi bočni stranici je uporabljena fotografija, ki pašteto prikazuje v čustveno pozitivnem in hkrati priročnem kontekstu – navezava na aktivno marketinško komunikacijo »Argeta love«. 
»Kako jo imaš ti najraje?« je večplasten slogan, ki v tem primeru deluje v sinergiji s prizorom na fotografiji. 
 

POS-stojalo za pastete Argeta predlog 4
Argeta idejna skica 1

Konstrukcija in grafični elementi

Nosilna konstrukcija stojala je v celoti kovinska in za zagotavljanje najboljše možne trajnosti prašno lakirana. Bočni stranici, plošči z logotipom in noža so izdelani iz lakiranega mediapana, ki stojalu dviga raven žlahtnosti, z zaobljenimi robovi pa deluje mehko in prijazno. 

Grafični elementi – obrobe odprtin za izdelke (označbe okusov) in grafike na bočnih panelih – omogočajo enostavno menjavo in s tem prilagajanje stojala novim vsebinam ali promocijskim akcijam. 
Zaradi velikost in precejšnje teže stojala smo na bočnih stranicah predvideli odprtine, ki omogočajo manipulacijo z uporabo viličarja. 
 

Predlog "kruh"

Osnovna forma stojala je izčiščena in predstavlja kvader z zaobljenimi prečnimi robovi; na eni strani je kvadru dodan nižji polkrožen podest z nameščenim dekorativnim elementom oziroma »eye catcherjem«. 

Element, ki že od daleč pritegne pogled, je kos kruha, pomočen v pašteto. Poleg nazorne ponazoritve namembnosti izdelkov na stojalu je zajemanje paštete s kruhom tudi prikaz priročnosti: za malico na vrhu hriba, med vožnjo z avtomobilom, med igro z otroki v parku … Ne potrebujemo nobenih pripomočkov, saj je najbolj praktično in hkrati domačno zajemati pašteto kar s kruhom. Dodatni bonus je očitna navezava na slogan »Dobra stran kruha«.

POS-stojalo je oblikovano za postavitev izdelkov v pripadajočih pladnjih (tray). Police imajo na sprednji strani ograjico v obliki kovinske palice, ki preprečuje neželen izvlek pladnjev, hkrati pa služi za namestitev tablic s cenami. 

Velikost polic omogoča vzporedno postavitev dveh pladnjev, v višino pa do tri nivoje. Na vsaki polici je dovolj prostora za 6 pladnjev (72 paštet). Stojalo ima z vsake strani po pet polic, skupna kapaciteta stojala znaša 720 paštet. 

V primeru želje po večji kapaciteti se stojalo lahko izdela brez vmesnega hrbtišča, kar omogoči postavitev še ene vrste pladnjev v globino, to pa poveča kapaciteto za 50 % (1080 paštet). 

Okusi so nakazani z barvno obrobo posamezne police. Če želimo, se okusi dodatno označijo bodisi v obliki napisov bodisi v obliki grafike. 

Pri oblikovanju grafične podobe stojala smo uporabili temnejše barve. Temna notranjost polic dodatno poudari izdelke, stojalo pa s svojo enostavno obliko v takšnih barvah deluje žlahtno in »premium«. Oranžna barva Argete je uporabljena na zgornjem delu stojala in v logotipu na podestu pod pašteto s kruhom. 

POS-stojalo s sprednje in zadnje strani nakazuje desko za rezanje. Logo Argeta in slogan »Dobra stran kruha« na sprednji strani stojala dajeta vtis »vžganosti« v leseno podlago. Izdelki na policah so tako predstavljeni na deski za rezanje in s tem asociativno povezani tako s pripravo (iz svežih sestavin) kot tudi s privlačno postrežbo. 

Izbrana fotografija na bočni stranici ob podestu s kruhom ponazarja priročni vidik paštet  ̶  s fotografije je tako razvidno, da gre za pripravo malice zunaj, nahrbtnik pa nakazuje postanek na izletu. 
Druga bočna stranica je namenjena predstavitvi vrednosti izdelkov z vidika kakovostnih sestavin brez zdravju škodljivih dodatkov. 
 

POS-stojalo za pastete Argeta predlog 2
Argeta idejna skica 3

Konstrukcija in grafični elementi

Konstrukcija stojala je v celoti kovinska in za zagotavljanje najboljše možne trajnosti tudi prašno lakirana. Sprednji stranici sta v celoti prelepljeni s potiskano folijo. Dodatni grafični elementi, kot so barvne obrobe odprtin oziroma polic za izdelke in grafike na bočnih panelih, omogočajo enostavno menjavo in prilagajanje stojala novim vsebinam ali promocijskim akcijam. 

Stojalo ima nad tlemi dodano odbojno ograjico, ki ga ščiti pred poškodbami. Hkrati s praktično vrednostjo je ograja oblikovana tako, da stojalo vizualno prizemlji in deluje kot dekorativni element, ki se z materialom in videzom navezuje na ograjice na sprednjem robu polic. 
 

POS-stojalo Argeta fotografija izdelanega stojala
Počakajmo, če rata kaj dobrega na papirju
Prigode iz zakulisja
Računamo na sodelavce

Matej (Pe): "ROFL!"
Matej (Pe) je namreč uplodal idejo za stojalo in komentira: "Jezus Marija!"
Matej (Pu): "Tole je pa najbolj štosen projekt do zdaj (cwl)!"
Matej (Pe): "Ne, tukaj sem najprej štartal iz oblike rezine kruha — če bi jo lahko uporabil kot osnovno obliko."
Medtem Julija že leži pod mizo.

Brainstorming

Problem je, ko mi daš konzervo tam, kjer pričakujem hrano, me mine. Kot bi dal 2 piščanca narisana, stisnjena med 2 kosa kruha, ki debatirata. A res hočem imeti povezavo, da je bil včasih nasmejan ptič?

Fedja Hvastija

Uspešni projekti

Poskrbimo za celotno podobo

Vsak posel skriva v sebi zgodbo, ki jo je vredno deliti.
V 3D Artu jo pomagamo prepoznati ter oblikovati na način, da se bo o njej govorilo.