POS-stojalo-za-Horizont-Reber

POS-stojalo za pašno opremo Horizont ali vakumirke Reber

Nosilna konstrukcija multi-brand stojala je modularna in v celoti kovinska. Kovinske so tudi prestavljive police, ki imajo na zadnji strani zatiče, ki se zatikajo v perforacijo na kovinski konstrukciji. Konstrukcija je barvana v grafitno sivo barvo, ki ustvarja kontrastno podlago, na kateri izstopajo tako grafične vsebine kot tudi izdelki na policah.

inspiracija-Horizont-Clair-stojali
Pos-stojala-Horizont-Clair-koncepti
Predstavitev konceptov
Horizont-Clair-koncept-perforacija
Koncept 'PERFORACIJA'
Horizont-Clair-koncept-panel
Koncept 'PANEL'
Horizont-Clair-koncept-letev
Koncept 'LETEV'

Vsebinska izhodišča naročnika

 • Podjetje Horizont Clair prodaja izdelke blagovnih znamk Horizont in Reber, ki jih želi na prodajnih mestih izpostaviti na POS-stojalu.
 • Izdelki Horizont pokrivajo področje pašne reje, Reber pa vakuumiranje živil.
 • Blagovni znamki bosta na stojalu izmenično (v poletni sezoni Horizont, v zimski Reber), zato je smiselna izmenljiva komunikacija.
 • Stojalo naj odraža kvalitetno raven obeh proizvajalcev.
 • Dimenzije, ki so na voljo, so: 60 x 60 x 150 cm. Logotip oz. header lahko sega še cca 20 cm nad to višino.

Predlagani oblikovni koncepti:

 1. Koncept 'PERFORACIJA'
 2. Koncept 'PANEL'
 3. Koncept 'LETEV'

Oblikovna zasnova

Stojalo je oblikovno in materialno dokaj izrazito, saj je del izdelkov pakiran v povprečno embalažo. Bogatejše okolje pripomore k temu, da je celotna prezentacija na višji ravni.
Konstrukcijska zasnova je razgibana in bogata.
Lesene letve kovinsko ogrodje približajo naravi, dodajajo domačnost in toplino. Les je hkrati povezujoč asociativni element obeh, sicer tako zelo različnih skupin izdelkov; pri pašni reji je les prisoten v naravi, v obliki ograj, plotov ... pri vakuumiranju pa se z lesom povezuje na primer deske za rezanje.
Zaradi relativno velike tlorisne dimenzije stojala (60 x 60 cm) je, zaradi lažje dostopnosti izdelkov na policah, stojalo predeljeno na dve zrcalno simetrični polovici. Nosilno hrbtišče, ki stojalo deli na levo in desno polovico, je v tlorisnem pogledu prelomljeno v obliki črke "Z", kar omogoča boljšo izkoriščenost polic, na katere je treba razporediti relativno veliko količino dimenzijsko zelo različnih izdelkov.
Da bi zagotovili primerno fleksibilnost za pester nabor izdelkov, so vse police prestavljive po višini in zasnovane tako, da lahko večji izdelki segajo tudi čez dve vzporedno postavljeni polici.
Za stabilno polnjenje polic z izdelki v razsutem stanju ali v nestabilni embalaži je kot dodatni element predvidena "ograja" iz transparentnega pleksi stekla, ki se na police namešča po potrebi.

Barve in materiali


Nosilna konstrukcija stojala je v celoti kovinska. Kovinske so tudi prestavljive police, ki imajo na zadnji strani zatiče, ki se zatikajo v perforacijo na kovinski konstrukciji.

Lesene letve, ki obdajajo konstrukcijo, nimajo nosilne vloge. Izdelane so iz gladko skobljanih letev lesa smreke in so lužene v odtenek sivo-rjave barve, ki ustvarja vtis nekoliko staranega lesa.

Konstrukcija je barvana v grafitno sivo barvo, ki ustvarja kontrastno podlago, na kateri izstopajo tako grafične vsebine kot tudi izdelki na policah.

Koncna-vizualizacija-Reber
Koncna-vizualizacija-Horizont

Komunikacija stojala Reber

Header jasno in nedvoumno komunicira, kaj je na stojalu: Aparati za vakuumsko pakiranje. Nadaljujemo z odgovorom na vprašanje kupca, zakaj bi ga aparati za vakuumiranje morali zanimati. Ker nagovarjamo širok nabor najrazličnejših kupcev, nadaljujemo s pomenljivim sporočilom, ki zbuja radovednost in zanimanje: Svež paradižnik s svojega vrta lahko jeste tudi pozimi.

V nadaljevanju nanizamo koristi, ki jih prinaša vakuumiranje.

 • Podaljšuje obstojnost živil do 4-krat.
 • Varuje živila pred izgubo vitaminov, mineralov in arome.
 • Prihrani prostor v hladilniku.
 • Je higiensko in brez mešanja neprijetnih vonjav.

Ko kupec razume prednosti, se sprašuje, zakaj bi kupil prav od vas. Odgovor na to sta dejstvi:
1. življenjska doba 10 let;
2. patent segrevanja grelne žice s prihrankom energije do 40 %.

Komunikacija stojala Horizont

Ne le, da header jasno in nedvoumno komunicira, kaj je na stojalu, pač pa tudi postavi Horizont na ustrezno raven in v primeren kontekst: Pionirji baterijskih električnih pastirjev. Sporočilo tako ne pojasnjuje le, kaj je na stojalu, temveč nosi vrednost tudi za kupca. Kupujte električne pastirje pri tistih, ki so jih izumili. Podporno sporočilo tistemu v headerju je izrazito poljudno: Na izkušnje več sto rejcev, ki 75 let razvijajo izdelke za pašo, se lahko zanesete tudi vi. Kdo vendarle najbolje ve, kaj rejec in živali v resnici potrebujejo, kot tisti, ki se s tem ukvarja vsakodnevno, tudi v prostem času.

Sporočila nadaljujemo s koristmi, ki se nanašajo na cel spekter izdelkov.

 • Do 5-letna garancija.
 • Razvito in izdelano v Nemčiji.
 • Sistem je prilagodljiv v večini geografskih pogojev.
 • Vaše živali bodo varne pred pobegom in plenilci.
 • Za lažjo izbiro izberite pastirja, ki prikazuje simbol vaše živali.

Stranski paneli komunicirajo bistvene razlike med različnimi tipi pastirjev. To je najbolj smiselno zato, da rejci razumejo, da obstajajo različni tipi za različne potrebe in da najbrž razstavljeni izdelki na stojalu ne bodo zadovoljili vseh potreb, zato pozivamo k obisku spletnega mesta https://www.agro-clair.si/, kjer si obiskovalec lahko ogleda celoten asortiman in stopi v kontakt s strokovnjaki.

Posebej izpostavljamo pomembne dodatne opcije pri pastirjih tipa A in N, ki komunicirajo udobje varovanja za rejca:

 • daljinsko upravljanje s telefonom;
 • GPS-nadzor položaja naprave;
 • SMS-obveščanje.

Popotnica

Podjetje med drugim prodaja tudi profesionalne nože blagovne znamke SWIBO. Izpostavitev ponudbe na prodajnem pultu trgovin, v katerih je ponudba na voljo, bi vsekakor pripomogla k uspešnejši prodaji. Pultno POS-stojalo se z materiali oz. detajli navezuje na talno stojalo iz tega projekta, a glede na to, da gre za drugo blagovno znamko, v podobo vnaša še drugo vsebino in nagovor. Matterhorn, kot eden od najprepoznavnejših simbolov države porekla, se kot hrbtišče dviga nad leseno razgledno ploščadjo ali klopico, ki ju ponazarjajo lesene letve. Navezava na švicarsko poreklo se ponovi tudi v komunikaciji.

Hirizont-Clair-popotnica

Uspešni projekti

Poskrbimo za celotno podobo

Vsak posel skriva v sebi zgodbo, ki jo je vredno deliti.
V 3D Artu jo pomagamo prepoznati ter oblikovati na način, da se bo o njej govorilo.