POS-stojalo za bonbone Perger 3

POS-stojalo za bonbone Perger

Oblikovanje pultnega stojala za bonbone je del zastavljene projektne naloge za predstavitev izdelkov Perger in vključuje dva predloga. Prvi je v obliki srca, drugi pa temelji na konceptu satovja, ki predstavlja simbolični element medenih izdelkov. Stojalo je namenjeno tako predstavitvi bonbonov kot tudi grafični komunikaciji. 

Izhodišča naročnika

  1. Podjetje v 21. stoletju dela enako, kot se je delalo v prejšnjem stoletju  ̶  ročno izdeluje bonbone, kar je tradicija devetih generacij družine Perger.
  2. Skrivnosti edinstvenih družinskih postopkov izdelave se prenašajo iz roda v rod.
  3. Si to, kar daš! Slogan, ki pritiče izdelkom Perger. Darilo izraža odnos do obdarjene osebe. Obdarimo lahko tudi sebe, ne le drugih.
  4. Kaj je skupno vsem izdelkom Perger? Tradicija, ročna izdelava, 100-odstotne naravne sestavine, kulturna dediščina, tradicionalna domača in umetnostna obrt, slovensko poreklo, edinstven postopek izdelave, zdravo in okusno.
  5. Izdelki so kulinarični, kultni in etnološki presežek.
     
Perger inspiracija 5
Ročna izdelava bonbonov iz 100% naravnih sestavin
Perger inspiracija 8
3D Art na obisku in vpis v spominsko knjigo

Oblikovni predlog za bonbone "srce"

Težko bi našli bolj ikonično povezavo z lectarstvom, kot je srce. Verjetno ni naključje, da je srce vključeno tudi v logotip podjetja. 

Srce je simbol ljubezni, prijateljstva in dobrote. Nekoč so fantje svojim ljubim podarili lectovo srce. Verjeli so namreč, da je srce skrinjica, v kateri so skrita vsa čustva. Srce je center dobrote ali zla. Da imajo veliko srce, pravimo ljudem, ki jih odlikujejo dobra dejanja. Tistim, ki okoli sebe širijo zlo, pravimo, da so brez srca, imajo trdo srce ali kamen namesto srca. 
 

Čeprav lectovo srce ni več pogost način izkazovanja naklonjenosti, pa je simbolika srca še vedno enako jasna in močna. Stojalo že s svojo obliko predstavlja izdelke v ustreznem kontekstu dobrih misli, namenov in dejanj ter pozitivne energije. 

Izdelki so postavljeni na dve polici v obliki srca, prostor spodnje police je razdeljen v tri prekate. Stojalo omogoča pregledno razporeditev petih okusov bonbonov: dve vrsti na zgornji polici in tri na spodnji polici.
 

POS-stojalo za bonbone Perger 1

Oblikovni predlog za bonbone "satovje"

Čebele kot simbol za marljivost in učinkovito organizirano skupnost so tudi simbol za izjemno učinkovito gradnjo, kjer velja vosek za kemično zelo kompleksno spojino, satovje pa za strukturno čudo, narejeno po načelu fraktalov, tj. matematično optimalne oblike narave.

Satovje je simbolično element, ki v nas vzbuja asociacije na vse izdelke, povezane s čebelami in medom. 

Oblika stojala ponazarja del satovja, v katerem so odprte celice namenjene izdelkom, zaprte pa komunikaciji v grafični obliki. Izdelkom je namenjenih le pet celic, vsaka svojemu okusu. 

Konstrukcija POS-stojala je v celoti kovinska, za zagotovitev trajnosti v celoti elektrostatično lakirana. Grafični elementi so izdelani iz potiskanih plošč iz umetnih mas.

POS-stojalo za bonbone Perger 2
POS-stojalo za bonbone Perger
Prigode iz zakulisja
Dejstva o Pergerjevih

Njihove izdelke prodajajo v eni najbolj prestižnih veleblagovnic v Evropi KDV in Harrods.
Z izdelki so prisotni v 142 galerijah in muzejih po celem svetu.
Na lectarske izdelke so spisali 15000 verzov in misli.
Izdelali so darilo za Evropski parlament, ko je Slovenija predsedovala EU.
Dalai Lama se je podpisal v Knjigo gostov.
Za Luciana Pavarottija so izdelali 35 kg težko svečo Triglav, ki pa mu je niso nikoli izročili, saj je en teden pred izročitvijo umrl. Svečo hrani narodni muzej v Ljubljani.

Veliki so Pergerjevi ... v srcu, duši, vrednotah, etiki ... Lahko bi prodali 24 kontejnerjev sveč, pa jih ne bodo, ker jih ne morejo ročno toliko narediti. Poklon!

Julija Maček

Uspešni projekti

Poskrbimo za celotno podobo

Vsak posel skriva v sebi zgodbo, ki jo je vredno deliti.
V 3D Artu jo pomagamo prepoznati ter oblikovati na način, da se bo o njej govorilo.