POS-stojalo za gel Fenistil

POS-stojalo za gel Fenistil

Oblika in grafična podoba stojala se navezujeta na izdelke, ki so na njem razstavljeni, s čimer se izpostavlja in veča prepoznavnost blagovne znamke. Oblika je razgibana, živahna in hkrati elegantna, kar poleg povečane opaznosti pozitivno vpliva tudi na podobo izdelkov. 


Izhodišča naročnika

  1. Komunikacija nasproti končnim kupcem in farmacevtu.
  2. Opaznost zdravila na prodajnem mestu in posledično povečevanje impulzivnega nakupa.
  3. Poudarjanje zadostne zaloge zdravila, ki je farmacevtu pri roki.
  4. Omogočanje fizične in komunikacijske prilagoditve ob prehodu s 30 g izdelkov na 30 g + 50 g.
  5. Kapaciteta: 9 škatlic s 30 g tubo + 6 škatlic s 50 g tubo.


Ključna sporočila

  • Naj komarji in sonce ne ustavijo vaših doživetij.
  • Že v nekaj minutah pomiri srbenje.
  • Prijetno hladi.
ženska se praska po roki
Inspiracija - srbenje
ženska se praska po dlani
Inspiracija - piki žuželk
zadovoljna ženska na soncu
Inspiracija - sončne opekline

Opis zasnove

Prostor za izdelke ustreza polnjenju s 30 g izdelki in polnjenju kombinacije 30 g in 50 g izdelkov. Ob polnjenju kombinacije obeh velikosti je na stojalu predvidena namestitev do 10 škatlic po 30 g + 6 škatlic po 50 g. V primeru potrebe po večji zalogi na prodajnem mestu je možna tudi namestitev 10 + 9 škatlic. 

Prilagoditev grafike oz. komunikacije je omogočena z menjavo posameznih elementov. Zamenljivi so: celotna sprednja stena, element iz ukrivljenega pleksi stekla pred sprednjo steno in dodatki iz pleksi stekla, nameščeni na levem robu sprednje stene. 
 

Opis konstrukcije

Osnovna konstrukcija stojala je izdelana iz potiskanih plošč penjenega PVC. Izbrani material zagotavlja ustrezno trdnost in trajnost. Posamezni elementi so sestavljeni v trdno celoto z uporabo stikov pero in utor, vsi trajni spoji so poleg tega lepljeni z ustreznimi lepili. 

Zaradi možnosti menjave je sprednja stena pritrjena na ostale dele konstrukcije z razstavljivimi spojnimi elementi (čepi). Iz istega razloga je z vijaki pritrjen v dno stojala element, nameščen pred sprednjo steno. Dodatka iz pleksi stekla, nameščena na levem robu sprednje stene, sta pritrjena na podlago. Menjava je možna hkrati z menjavo sprednje stene.
 

pultno pos-stojalo fenistil

Komunikacija na stojalu 

Oblika stojala izhaja iz logotipa blagovne znamke Fenistil. Blagovna znamka je s tem poudarjena, izpostavljena, s čimer stojalo pozitivno vpliva na njeno večjo prepoznavnost.

Element, ki je nameščen pred sprednjo steno stojala, delno zakriva pogled nanjo in s tem pri kupcih vzbudi zanimanje. Stojalo tako ni le še ena z marketinškimi sporočili potiskana škatla na lekarniškem pultu, saj pritegne pogled in spodbudi mnoga vprašanja, s čimer zadrži pozornost kupca. Na omenjenem elementu iz pleksi stekla je prikazan izrez iz fotografije, ki se sicer ponovi tudi na zadnji strani. Koža na fotografiji je na tem elementu delno obarvana, kar ponazarja obolelo področje. Roka, ki sega proti obolelemu področju, asociira na bolečine, srbečico ali še bolje (zato smo za prikaz obolelega področja izbrali modro barvo) na odpravljanje omenjenih težav (nanašanje gela, njegov hladilni in pomirjevalni učinek).
 

POS-stojalo Fenistil fotografija 1
Fotografija izdelanega stojala
POS-stojalo Fenistil fotografija 2

Sprednja stena stojala je delno zakrita z elementom na prej omenjenem dodatku. Pogled nanjo je v celoti mogoč šele ob spremembi zornega kota, ob tem pa fotografija razkrije, da koža v tem primeru ni obolela. Fenistil je torej pomagal. Prednja stena stojala je poleg fotografije, ki učinkuje v navezavi na element pred njo, glavni grafično-sporočilni element. Na njenem levem zgornjem delu je logotip blagovne znamke, ki smo ga s konturno izrezanim poudarkom še dodatno izpostavili.

Dodatka iz pleksi stekla, nameščena na levem robu sprednje stene, izpostavljata bistvene lastnosti oz. prednosti ponujenega izdelka.

Na levem sprednjem delu podstavka smo predvideli “kupček gela”, s čimer ponazorimo in na zanimiv način predstavimo eno bistvenih prednosti Fenistila, in sicer to, da je v obliki gela. Kupček je iz transparentne mase, ki po videzu spominja na iztisnjen gel.

Na strani, ki je obrnjena proti farmacevtu, se nahaja krovno sporočilo “Za lajšanje alergijskih reakcij na koži”. Nad njim je pripis “Antihistaminik in antipruritik”, pod njim so piktogrami, ki predstavljajo različne težave, odpravljive s pomočjo Fenistila.
 

Similar to this, but nicer

Julija: "Prvi neuradni odziv na stojalo je? Kaj pravite?"
Matej (Pe): "Ja, da je ful dobr, kaj pa drugega!"
Julija: "Nope. 2. poizkus?"
Matej (Pe): "Da je fenomelano!"
Julija: "Nope. 3. poizkus?"
Matej (Pe): "Beda kompletna?"
Julija: "Se predaš?"
Matej (Pe): "Jaaa!"
Julija: "Premalo brandinga."
Matej (Pu): "Ja, pa saj smo čist falil!"
Matej (Pe): "Uffff, čist … kilometri daleč (LOL)!"

Spodaj bolj živo rdeč vogal, zgoraj pod logom preliv v belo, rumene samo vmes za odtenek (na prehodu med tema dvema), pa pleksi prilepka na levi strani rdeča z belim tekstom, pa smo.

Matej Puklavec

Uspešni projekti

Poskrbimo za celotno podobo

Vsak posel skriva v sebi zgodbo, ki jo je vredno deliti.
V 3D Artu jo pomagamo prepoznati ter oblikovati na način, da se bo o njej govorilo.